Eva Frölich om .SE:s barndom och Björn Eriksen

Eva Frölich var med när NIC-SE, det som senare blev .SE, grundades 1997 och jobbade nära internetpionjären Björn Eriksen som var den som ensam ansvarade för .se-domänerna innan dess.

I dag driver Eva hostingföretaget Frobbit och har under årens lopp jobbat med domännamns- och internetfrågor på internationell nivå. Internet kom Eva själv i kontakt med för första gången under andra halvan av 1980-talet när hon jobbade på Televerket. I början av 90-talet bytte hon jobb och började på nystartade Post- och telestyrelsen för att sedan bli den allra första anställda på NIC-SE.

För vårt projekt Internetmuseum har journalisten Julia Skott träffat Eva för en intervju om hur det gick till när organisationen NIC-SE byggdes upp och tog över ansvaret för .se-domänen från ”Mr Internet”, Björn Eriksen. I det här klippet berättar Eva lite om hur det var att jobba med honom – och hur det kunde vara att förklara för kunder varför de skulle betala för sina domännamn.

Fler intervjuer

Tipsa oss

Har du tips på personer vi borde prata med, eller händelser som borde finnas med på en tidslinje över internets historia? Mejla mig eller Julia Skott!

Etiketter: , , , , , , , , ,

Om bloggaren

Elisabeth Standár PR-ansvarig Elisabeth är PR-ansvarig på IIS och ansvarig för vårt Internetmuseum. Hon har en bakgrund som nyhetsjournalist och härstammar från de värmländska skogarna.