Etikettarkiv för sociala medier

Facebook fyller tolv – vi bjuder på statistik om användningen

Lär dig mer om det sociala nätverket. När Facebook lanserades hade bara var fjärde svensk bredbandsuppkoppling hemma, och smarta mobiler existerade knappt. Idag är sju av tio svenska internetanvändare medlemmar. Nu serverar vi på IIS spännande siffror om svenskarna och det sociala nätverket. Visste du till exempel att Facebookanvändare umgås mer med sina vänner i "verkliga livet" jämfört med icke-användare?

Läs mer

Lyssna på vad barnen har att säga

Inga gränser mellan online och offline. Regeringen har meddelat att vi kommer att få en ny åldersgräns för sociala medier, kanske så hög som 16 år. Svenska barn och ungdomar som är yngre än så måste be sina föräldrar om tillåtelse för att använda sociala medier, exempelvis Instagram, Kik eller Facebook. Men en tvingande lagstiftning är helt fel väg att gå anser jag, nästan som att införa ett samtalsförbud för alla barn och ungdomar.

Läs mer

Ny statistik – så använder svenskarna sociala medier

Instagram och Snapchat populärt bland yngre. Nu fyller Instagram fem år. Vi firar den populära foto-appen genom att i dag släppa ny statistik om svenskarnas användning. Och antalet svenska användare fortsätter att öka i raketfart. Nu är vi över tre miljoner som använder Instagram. Som en bonus släpper vi i dag också statistiken för andra sociala medier som Facebook och Twitter. Rapporten i sin helhet finns på soi2015.se

Läs mer