Etikettarkiv för PRISM

Årets viktigaste Snowdenavslöjanden

Har fullständigt förändrat bilden av internet. I förrgår utsåg jag Edward Snowden och de avslöjande som gjorts med hjälp av de dokument han läckt till 2013:s största internethändelse. Eftersom avslöjandena ändrat så extremt mycket av de kommande årens diskussioner om hur internet ska fungera, tänkte jag i en separat topplista här försöka rangordna årets viktigaste avslöjanden om den massövervakning som sker av NSA, GCHQ och FRA.

Läs mer

Integritet och övervakning på nätet – uppdatera dig om läget

Den kommande veckan går i politikens tecken. Årets rosévinsdimma och ryggdunkarmöte har redan börjat i Almedalen, och som vanligt kommer vi höra hur ”alla var där”. Men det sker saker på andra ställen än i Almedalen och här kommer ett smörgårdsbord som uppdaterar dig om vad som sker just nu inom ramen för integritet och frihet på nätet, där Edward Snowden just nu spelar huvudrollen.

Läs mer

Kryptera mera!

Veckan har dominerats av skandalen kring NSA:s trålande av information hos de stora drakarna för molntjänster till privatpersoner, företag, organisationer och myndigheter. Få som arbetar med IT- och informationssäkerhet är väl förvånade. Tidigare har vi haft till exempel Carnivore och Echelon. Nu höjs emellertid fler röster för ökad användning av kryptering och anonymiseringstjänster. Så hur gör man?

Läs mer