Etikettarkiv för Ping!

Hur är det med redundansen i svenskt internet? Avsnitt 11 av podcasten Ping!

Teknisk djupdykning. Internetlegendaren Peter Löthberg gästar Ping! och pratar om hur det står till med vår svenska internetinfrastruktur. Vi pratar också om det europeiska satellitsystemet Galileo, hur man EGENTLIGEN bör bygga nätverk, och mycket annat. Tanken med .SE-podcasten är att inga ämnen, tekniska så väl som icke-tekniska ska vara för komplicerade för att diskuteras, och vi vill

Läs mer

Är programmering rätt som skolämne – diskussion i avsnitt 9 av Ping!

I detta avsnitt av podcasten Ping! har Måns gett Patrik och Anne-Marie semester för att bjuda in .SE:s projektledare för Webbstjärnan, Kristina Alexanderson, att prata med vår gäst Karin Nygårds som är lärare i Sjöstadsskolan i Stockholm. Karin programmerar i klassrummet och vi pratar om hur vi kan få nästa generations internetanvändare intresserade av att lära sig mer om vad som får plattor, telefoner och datorer att fungera. Är programmering som skolämne rätt väg att gå?

Läs mer

Bedrägerier och bluffar i avsnitt 7 av Ping!

Din ledsagare i internetdjungeln. Dags för ett nytt avsnitt av .SE-podcasten, som nu fått ett alldeles nytt och fint namn – nämligen Ping!. I detta avsnitt pratar vi med polisen Anders Olofsson som arbetar på bedrägeriroteln vid Stockholmspolisen. Han har hjälpt oss att ta fram en ny Internetguide – "Skydda ditt företag mot bedragare" – och vi pratar om hur man ska undvika att bli lurad på internet.

Läs mer