Etikettarkiv för Netflix

Netflix, IPv6 och en gråtande sexåring

Nästa steg i företagets proxy-blockering? Sedan en tid tillbaka har Netflix börjat med en aggressiv kampanj för att stoppa proxy-tjänster, sådan som används för att komma runt deras geografiska blockering av innehåll. Jag har i bloggen tidigare skrivit om geoblocking och dess konsekvenser.  Sedan dess har också EU varit väldigt engagerade i frågan, inte minst från ett EU-perspektiv där vi vill ha fri handel mellan gränserna. 

Läs mer

Bli inte överraskad om du tvingas byta lösenord

Svenskar lika goda kålsupare som alla andra. Förra helgen hackades flera av Facebooks grundare Mark Zuckerbergs konton i sociala media-tjänster på grund av att han återanvänt samma lösenord på flera ställen för inloggning. Nu kan du snart komma att få en uppmaning från Facebook där du ombeds eller rentav tvingas byta ditt lösenord av samma anledning – den senaste tidens dataläckor från riktigt stora webbaserade tjänster kan ha exponerat användarnas inloggningsdata – inklusive dina.

Läs mer

Amerikanska PTS har valt sida – internet vann

I en rafflande omröstning i FCC, den amerikanska motsvarigheten till vår Post- och Telestyrelse, blev det i natt klart att statens syn på internet ”uppgraderas” till att vara en ”infrastruktur av allmänintresse”, vilket innebär att staten ska ha rätt att stifta lagar och regler kring trafiken på nätet. Detta har av många ansetts vara den enskilt viktigaste striden om nätneutralitet som avgörs, och jag ska försöka förklara varför.

Läs mer

Vem ska egentligen betala när Bredbandskollen gör fel?

Bugg ställde till det. När nu mobiloperatörerna satt ett pris per GB, är det då rimligt att vi på Bredbandskollen ska ersätta våra kunder för att vi förbrukar deras månadsranson? Nä, det tycker vi väl ändå inte. Men ifall vi gör något fel då? Ifall Bredbandskollen får en bugg som gör att vi förbrukar lite mer data än vi brukar göra? Säg att en mätning förbrukar hela användarens månadsranson? Ska vi då erbjuda oss att ersätta användaren för detta?

Läs mer

Dags för jämförpriser i bredbandsbranschen

Stor skillnad på pris per gigabyte. Min pappa avslöjade häromdagen att han under sin senaste februariförkylning hade Netflixat två hela säsonger av House of cards. Något han verkligen inte rekommenderade eftersom han efteråt hade svårt att anpassa sig till sitt vanliga liv igen. Han berättade vidare att detta Netflixfrosseri hade bränt nästan hälften av hans annars så generöst tilltagna mobilabredbandsmånadsranson.

Läs mer