Etikettarkiv för IT-säkerhet

Äntligen har kryptering blivit både självklart och enkelt

Let’s Encrypt! I decennier har jag predikat om vikten av att använda kryptering och att man bör använda Transport Layer Security, TLS för att kryptera trafik till och från bland annat webb- och mejlservrar. Äntligen verkar det som om det börjar hända, att kryptering nu är var mans egendom. Ett allmänt bruk av kryptering kan motverka brottslighet, eftersom det praktiskt taget omöjliggör förfalskningar, bedrägerier, industrispionage och liknande.

Läs mer

Skydda dig mot ID-kapningar

Fastna inte på kroken. Den 1 oktober startade den europeiska informationssäkerhetsmånaden (European Cyber Security Month). Det är en årligen återkommande kampanj för att höja medvetandet om informationssäkerhet. I Sverige arrangeras kampanjen av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Polisens Nationella bedrägericenter (NBC) och temat för året är id-kapning, ett kraftigt växande problem.

Läs mer

Krypteringstrend bra för det fria nätet

Nu nästan två år efter Snowdens avslöjanden kan vi tydligt se de effekter han haft på ett höjt säkerhetsmedvetande. På plats 12 i min lista över förra årets internethändelser skrev jag att nätet börjar krypteras. Och så är det verkligen. Men i väldigt många fall ser jag att kryptografi används som någon form av älvstoft ("pixie dust") som man kan sprida över en produkt för att göra den säker.

Läs mer