Etikettarkiv för IPv6

Netflix, IPv6 och en gråtande sexåring

netflix_vhs

Nästa steg i företagets proxy-blockering? Sedan en tid tillbaka har Netflix börjat med en aggressiv kampanj för att stoppa proxy-tjänster, sådan som används för att komma runt deras geografiska blockering av innehåll. Jag har i bloggen tidigare skrivit om geoblocking och dess konsekvenser.  Sedan dess har också EU varit väldigt engagerade i frågan, inte minst från ett EU-perspektiv där vi vill ha fri handel mellan gränserna. 

Läs mer

Hur är det med redundansen i svenskt internet? Avsnitt 11 av podcasten Ping!

peter_lothberg_ping

Teknisk djupdykning. Internetlegendaren Peter Löthberg gästar Ping! och pratar om hur det står till med vår svenska internetinfrastruktur. Vi pratar också om det europeiska satellitsystemet Galileo, hur man EGENTLIGEN bör bygga nätverk, och mycket annat. Tanken med .SE-podcasten är att inga ämnen, tekniska så väl som icke-tekniska ska vara för komplicerade för att diskuteras, och vi vill

Läs mer

Undvik fallgroparna när du inför IPv6

parkour3

Trilla inte dit. Jag tjatar ju ofta om vikten av att slå på IPv6 nu i stället för att vänta till allra sista stund då det kommer att vara absolut nödvändigt. Tänkte därför berätta här hur vi själva gjorde när vi förra året slog på IPv6 på våra arbetsplatser. Dessutom har jag den här gången tagit hjälp av IPv6-gurun Torbjörn Eklöv och sammanställt en lista på vanliga fallgropar – så att ni kan undvika dem!

Läs mer