Etikettarkiv för internetguider

Nya Internetguider om yttrandefrihet på nätet

Laglöst land? Inte riktigt. Rösterna på nätet är många. Precis som det ska vara. Utan yttrandefriheten skulle jag vara illa ute, du med. Att bara höra en sida av en sak gör ingen klok. Det blir vinklat och instängt, ibland korkat, kanske direkt farligt. Yttrandefriheten är en grundpelare i vårt demokratiska samhälle och värd att värna. Därför ger vi idag ut Internetguiden Yttrandefrihet på nätet, som går igenom grunderna, lagarna och hur dessa påverkar dig.

Läs mer

Lyssna på vad barnen har att säga

Inga gränser mellan online och offline. Regeringen har meddelat att vi kommer att få en ny åldersgräns för sociala medier, kanske så hög som 16 år. Svenska barn och ungdomar som är yngre än så måste be sina föräldrar om tillåtelse för att använda sociala medier, exempelvis Instagram, Kik eller Facebook. Men en tvingande lagstiftning är helt fel väg att gå anser jag, nästan som att införa ett samtalsförbud för alla barn och ungdomar.

Läs mer

Viktigt med strategi för din identitet på nätet

Ta kontroll. I veckan som gick blev det åter aktuellt med identiteter på nätet. Den här gången gällde det personer som fått sina personnamn registrerade som en .se-domän av någon annan. Tidningen Feministiskt Perspektiv skrev om registreringarna med anledning av att deras chefredaktör hade drabbats. Nyligen avgjordes även en tvist om domännamnet gudrunschyman.se av .SE till Gudrun Schymans fördel.

Läs mer