Etikettarkiv för internetdagarna

Vi bygger robotar på Internetdagarna

Prata med robotar på robotars vis. De finns överallt.. i ditt kylskåp, i din ficka eller på bussen på vägen till jobbet. Robotarna datorerna som revolutionerat vår värld på alla tänkbara sätt. Fast det finns en baksida, datorerna tänker inte som oss och pratar inte vårt språk. Men det finns även hopp, det finns människor bland oss som pratar datorernas språk och de kallas programmerare.

Läs mer

Därför älskar vi internet

En chans att hitta hem. Det finns mycket att älska med internet. Alla de vanliga sakerna naturligtvis, som att vi inte kan få nog av klipp med pandabebisar, hoppande regnbågar, en till katt i en brödbit – men inte bara därför. Förra veckan frågade vi Internetdagarnas följare varför de älskar internet. Tillsammans skrev ni 18 000 tecken och en snabb nyckelordsanalys visar att ni främst förklarar er kärlek för internet med ord som människor och världen.

Läs mer

Fängslande digitalur samlar damm hos polisen

Not a bomb. Det var november, Internetdagarna 2015 och bara dagar efter terrordåden i Paris. Och trots att alla talargåvor låg snyggt ihoppackade redo för att åka Arlandataxi med Hilary Mason, Dan Sinker, Evgenij Morozov, Ethan Zuckerman, Nnenna Nwakanma och Kathryn Parsons, så löd nästan alla vårt råd och lämnade Sverige utan. Det kändes helt enkelt säkrare att dessa skulle få åka hem med posten (trodde vi iallafall).

Läs mer