Etikettarkiv för domäner

Undvik att bli lurad – så upptäcker du falska piratsidor

Lär dig varningssignalerna. Nyligen skickade TT ut en nyhetsartikel om att "Pirater använder kända nätadresser", där det hänvisades till att EU:s immaterialrättsmyndighet Euipo bland annat upptäckt 2 400 butiker i Sverige som använt tidigare registrerade domännamn för att lura in besökare till deras piratshoppar. Jag tänkte därför att det kan vara på sin plats med en genomgång av fenomenet samt ett enkelt tips hur du gör för att undvika att trilla i fällen.

Läs mer

Ny toppdomän skapar kontrovers

Den nya toppdomänen .onion skapar debatt.

Historien om .onion och ICANN. Det är lätt att tro att det är ICANN som bestämmer över root. Det är i viss mån alldeles sant, de kontrollerar vilka toppdomäner som delegeras. Root sitter högst upp i DNS-hierarkin, och innehåller DNS-delegeringar till samtliga toppdomäner som går att använda. Men det finns domäner som är lite speciella, de går att använda men inte på på de normala sätten.

Läs mer

Succé för domänpiratkampanjen

Skydda ditt namn på nätet. När vi lanserade vår personnamnskampanj förra året byggde vi ett räkneverk för att visa upp hur många som registrerat sin personliga domän via domänpirater.se. Vi la in fyra siffror i räkneverket, men för några veckor sen hade jag det glada nöjet att beställa en utökning av räkneverket av vår webbutvecklare. Vi har nämligen sprängt 10 000-vallen och räkneverket fortsätter att ticka uppåt!

Läs mer