Etikettarkiv för DNSSEC

Lyssna inte på irrläror om DNSSEC – lär er i stället hur det fungerar!

no_internet

Signera dina domäner. Jag läste på Serverfault om en person som övervägde att signera sin zon i DNS med DNSSEC. Hen konstaterade att zonen, aktuell registrar och dns-servrar alla hade stöd för det. Hurra tänkte jag! Men sedan konstaterar hen att leverantören av sekundär namnservertjänst för zonen INTE stödjer DNSSEC, enligt min uppfattning på de mest oklara grunder.

Läs mer

Tio år med säkrare DNS!

dnssec

Tålamod är en dygd. Idag för 10 år sedan och med 300 000 domäner i zonfilen så införde vi DNSSEC i .se. Det var slutet på en ganska lång resa, eller i alla fall första etappen. Den första svenska workshopen för att testa den nya funktionen enligt specifikationerna från Internet Engineering Task Force arrangerades 1999. Då var jag fortfarande anställd på IT-kommissionens sekretariat, och standarden långt ifrån färdig skulle det visa sig. Vår ambition var att förändra världen, åtminstone den värld som fanns på internet.

Läs mer

Snowden-affären skördar nya offer

tunnel

VPN-tjänst stängs. CryptoSeal, en verksamhet som levererar VPN-tjänster, har lagt ner den VPN-tjänst som riktade sig till konsumenterna – CryptoSeal Privacy. Företaget säger att de har utplånat sina kryptonycklar. Detta hände när jag förra veckan var på plats i Culpeper för ytterligare en nyckelceremoni för DNSSEC i rotzonen och jag kan konstatera att den pågående Snowden-affären påverkar även vår värld.

Läs mer