Etikettarkiv för Digital delaktighet

Digitalisera inte bort den personliga kontakten

Kundtjänst. Häromdagen skulle jag boka plats på simskola åt mina barn. I Stockholm delas barnen i simskola in i tre olika kunskapsnivåer: grön, gul eller röd baserat på hur mycket de redan kan. Min äldsta son har redan klarat av den röda gruppen och fick under stort jubel från oss föräldrar gå upp i den gula gruppen förra terminen, så när jag skulle boka platser valde jag alltså gul grupp åt honom.

Läs mer

Stora samhällsekonomiska vinster med fler digitalt delaktiga – men vem betalar?

E-tjänster. Jag måste erkänna att min koll på administrationen hemma är ”sådär”. Meddelanden om skolval, föräldrapenning, deklaration och lån från CSN ligger huller om buller. Därför smakar morgonkaffet klart bättre när jag i Dagens Nyheter läser att alla kontakter med staten, kommuner och landsting ska samlas ihop via tjänsten ”Minameddelanden.se”. I potten ligger flera hundratals miljoner kronor i besparingar, skriver DN.

Läs mer

Ett startpaket för bredband som hamnade på villovägar

Bredbandskollen. Min fru brukar få inredningstidningar i olika färger och former. Själv får jag mest räkningar och skrot (hennes ord) som jag beställt från Hongkong. Jag erkänner, jag är beroende av att beställa små finurliga elektroniska mackapärer från Hongkong, men det får bli ett annat blogginlägg. Detta ska handla om paketet till Bredbandskollen som ni ser här ovan.

Läs mer