Dags att kika på svenskens internetvanor igen!

För varje person som vill navigera på nätet är den årliga rapporten “Svenskarna och internet” en bibel, skrev journalisten Emanuel Karlsten nyligen i en krönika. Vi som jobbar på IIS är väldigt stolta över att vår årliga undersökning om svenskens internetvanor är uppskattad – inte minst idag när vi släpper en ny upplaga!

Gläd er, för nu är den här! Vår rapport ”Svenskarna och internet 2016”. I månader har vi jobbat och slitit för att få den klar, och vi hoppas att ni hittar spännande siffror i den.

Bland annat kan man utläsa att nästan alla svenskar använder internet och tiden vi tillbringar på nätet fortsätter att öka. I dag tillbringar vi lite drygt en femtedel av vår vakna tid på internet och för första gånger rankas internet som den viktigaste informationskällan, framför tv, radio och tidningar.

Youtube är den populäraste sajten för alla åldrar och mer än hälften av svenskarna har sålt något på nätet. I varje hem finns det i genomsnitt två datorer och en surfplatta och över hälften av åttaåringarna har idag en egen smartphone. Det visar vår nya rapport ”Svenskarna och internet 2016”.

Du hittar rapporten här och webbversionen finns på soi2016.se. Mycket nöje!

Etiketter: ,

Om bloggaren

Pamela Davidsson Chef, statistik och fakta Pamela är chef för området statistik och fakta på IIS. Hon ansvarar för portalen internetstatistik.se och studien Svenskarna och Internet. Tidigare har Pamela jobbat med marknadsstatistik på PTS och har en lång bakgrund inom telekommunikation från bland annat Ericsson och Televerket.

Lämna en kommentar

Svara på en kommentar

Obligatoriskt

Frivilligt

Kommentarer

 • Donald Trump 10 november 2016, kl 21.21

  Hur kommer det sig att man nämner Kik (socialt nätverk som ingen hört talas om) men inte Google som har 50 miljoner sökningar per dag.

  Trött undersökning!

  Svara
  • Per-Ola Mjömark
   Per-Ola Mjömark 11 november 2016, kl 09.46

   Hej Donald Trump, vad kul att du kommenterar på vår blogg! Svaret på din fråga är enkel. Det du åsyftar är en sökmotor, inte ett socialt nätverk. Googles sociala nätverk Google Plus har vi haft med i tidigare undersökningar men inte längre – eftersom det är så få som använder det. Vi som har arbetat med årets rapport är stolta över resultatet, och trött är inget adjektiv jag hade använt för att beskriva undersökningen. Tvärtom.

   Svara
 • Mebrahtom Gebremeskel 13 november 2016, kl 10.36

  jag är så glad att vara med!

  Svara