Barnhacksturnén svängde förbi Västerås

Under perioden 27 april til 27 maj genomför vi på IIS en barnhacksturné med målet att ge barn i hela Sverige möjlighet att lära sig grundläggande programmering. Turnén har totalt 22 stopp och igår var jag med på ett av hacken i Västerås.

På plats var 20 barn som alla var laddade inför uppgiften att lära sig mer om programmering med hjälp av verktyget Scratch.

Vår turné leds av pedagogen Lotta Ohlin Andersson, som engagerat satte igång gruppen och fick deltagarna att skapa ett spel som de sedan kunde gå hem med och fortsätta att utveckla.

Engagemanget och intresset var på topp, flera barn sa sig vilja bli programmerare. Pedagogerna på Brandthovdaskolan såg detta som en möjlighet att låta alla deras elever lära sig grunderna i programmering som en del av skolundervisningen. Även VLT var på plats och skrev om barnhacket.

Turnén fortsätter en vecka till med stopp på följande platser:

18 maj. Enköping. Hummelstaskolan. FULLBOKAT!
19 maj. Linköping. Datamuseet IT-ceum. FULLBOKAT!
20 maj. Norrköping. Navestadsskolan. FULLBOKAT!
23 maj. Jönköping. Upptech, Science Center. FULLBOKAT!
24 maj. Ingelstad. Ingelstad skola. FULLBOKAT!
25 maj. Helsingborg. Högastensskolan. FULLBOKAT!
26 maj. Trelleborg. Pilevallskolan. FULLBOKAT!
27 maj. Sövestad. Sövestads skola. FULLBOKAT!

 

Etiketter: , , ,
Fyll gärna i vår enkät.

Om bloggaren

Kristina Alexanderson Chef, internet i skolan, IIS Kristina ansvarar för Webbstjärnan, en skoltävling för elever där de under handledning av sina lärare publicerar skolarbete på internet. Kristina är i grunden lärare i svenska och samhällskunskap, men har sedan 2011 ansvarat för Webbstjärnan. Hon är av regeringen utsedd till expert i Digitaliseringskommissionen. Sedan 2013 är Kristina även projektledare för Creative Commons Sverige.

Lämna en kommentar

Svara på en kommentar

Obligatoriskt

Frivilligt

Kommentarer

Ingen har kommenterat artikeln ännu.