2 500 idéer på lika många post-its

Hur hittar man en nål i en höstack på bästa sätt? Jag frågar eftersom det är vad vi på kommunikationsavdelningen ska ägna de närmaste dagarna åt. Av 2 500 idéer på lika många post-its ska vi vaska fram den bästa. EN post-it av 2 500 alltså! Vi började arbetet med att sätta upp alla på kontoret, se filmen lite längre ner.

Kort bakgrund: Vi har varit med i projektet 25k där 20 studenter som går på Berghs Interactive Communication-utbildning brainstormat fram totalt 25 000 (!) idéer för tio olika företag och organisationer. .SE var alltså en av de lyckligt utvalda de valde att jobba med. Vi gav dem en kort brief med följande fråga att spåna kring: ”Hur kan vi öka kännedomen om vårt varumärke och få fler att få upp ögonen för .SE och det vi gör?”.

postits-nordiclight

Våra lappar presenterade på utställningen.

Fyra veckor senare, närmare bestämt i torsdags, fick vi se alla idéer när de presenterades på ett mingel på Nordic Light Hotel. Vi på kommunikationsavdelningen kom direkt från en heldagskonferens – och ni vet ju hur mosig man känner sig i hjärnan efter en sådan. Tröttheten ersattes dock snabbt av glädje och inspiration.

Att bombarderas med så många roliga, konstiga, smarta och knäppa idéer är verkligen en kick. Min personliga favorit måste nog ändå vara den som föreslår att vi ska göra det som i dag görs med viktigt meddelande till allmänheten-signalen. Det vill säga: Att en måndag varje kvartal skicka ut det klassiska modemljudet över Sverige för att visa att internet funkar. En annan favorit är den post-it som föreslår att vi ska ta fram ett gigantiskt S och E och sedan använda globen som punkten. :D

Nu ska vi i vilket fall välja ut en av alla dessa idéer som studenterna på Berghs sedan ska jobba vidare med. Och det är alltså här min vånda i ingressen kommer in.

Att få 2 500 idéer från 20 skarpa hjärnor som ser på ens organisation med nya ögon är sannerligen ett privilegium. Att välja ut en idé bland många bra – det är onekligen ett lyxproblem vi har framför oss. Men ändock – rädslan för att missa något! Det finns så många post-its som vi redan fäst oss vid, och tänk om det absoluta guldkornet av någon anledning försvinner i mängden?

Berghs IC + .SE = Post-it-bonanza

I helgen har jag drömt mardrömmar om hur den post-it-lappen som bär idéen med stort I ramlar bakom en kopiator eller blåser ut genom entrédörren. För att inspirera våra arbetskamrater tapetserade vi i fredags eftermiddag nämligen hela vårt kontor med idéerna vi fått (se resultatet här nedanför).

Nu ska lapparna snart plockas ner och sållningen börja.

Vi kan redan nu säga att vi kommer vilja gå vidare med fler idéer än den vi ska leverera till Berghs. För att vaska fram guldkorn funderar vi på att på något sätt ta hjälp av er framöver. I’ll be back.

se-postit3

Klicka på bilden för att förstora.

Läs mer:

Etiketter: , , , , , , , Foto: .se ideas av Kristina Alexanderson (CC BY 2.0)

Om bloggaren

Elisabeth Standár PR-ansvarig Elisabeth är PR-ansvarig på IIS och ansvarig för vårt Internetmuseum. Hon har en bakgrund som nyhetsjournalist och härstammar från de värmländska skogarna.